Biseksuaalin lisäksi olen bipolaari. Hieno termi tarkoittaa, että poden mielialan aaltoiluhäiriötä. Pitkään tilannettani luultiin pelkästään toistuviksi masennusjaksoiksi, joiden välissä nyt vain sattui olemaan hyviä kausia. Lääkärin vaihtuminen pelasti elämäni. Uusi antoi kymmenkohtaisen kysymyslomakkeen täytettäväksi ja ilmoitti samantien, että voisin olla maanis-depressiivinen, ainakin jossakin muotoa. Tätä sairauttahan on hyvin monta muotoa, hyvin voimakkaasti elämään vaikuttavasta lievään muotoon, joka siis minullakin on.

Olen hyväksynyt sen, että syön lääkkeitä loppuikäni. En pidä itseäni sairaana, mutta en toisaalta 101 %:sti terveenäkään, juuri siitä syystä, että lääkkeet on muistettava ottaa reissuunkin mukaan. Arkeni ei kuitenkaan juuri eroa tavallisen ihmisen arjesta. Toki maanisten jaksojen tietyt mokailut hävettävät vielä vuosien jälkeen ja pahat masennuskaudet opettivat arvostamaan normaalia toimintakykyä.

Aina välillä mietin liikaa, onko mielialani kallistumassa jompaan kumpaan suuntaan. Ei näissä aina pysy itsekään perillä ja liika vatvominen sekoittaa entisestään.