Maistiaispaloja Uusikoille* blogista Tositarinoita ja haavekuvia Wicked Childin innoittamana
*) engl. sanasta "newbie"

Perustiedot (kirjoittajan nimi, ikä, sukupuoli, siviilisääty, paikkakunta tms.): Talvia, vm-77, nainen, naimisissa, pikkupaikkakunta Suomessa.

BLOGIN SISÄLLÖSTÄ:
Kirjoitatko A)
omasta elämästäsi vai B) bloggaatko jostain muusta aiheesta? (Kukaan ei sitten hei kiellä vastaamasta ihan kaikkeen!)

A-kyssärit:
Elämäntilanne (työ / työttömyys, terveydentila, perhe/parisuhde, onnellisuus ym.):
Olen perheellinen ihminen, jonka elämää varjostaa mielialan heittely (lähinnä masennus, joskus myös hypomania). En ole ollut sairaslomilla, vaan sinnitellyt päivän kerrallaan koulussa, kotiäitinä, töissä. Vihdoin lääkitys tuntuisi olevan ok ja työ luo rytmiä, jota tarvitsen. Olen suhteellisen onnellinen ja tyytyväinen elämääni. Laihtua saisin kyllä :) Parisuhde on ihan hyvässä kunnossa, mutta tosiystävä lähiseudulta puuttuu.

Kuvaile blogisi meininkiä muutamalla sanalla: Päiväkirjatyyppistä pohdiskelua pääasiassa omiin tarpeisiin.. Toivottavasti joku jaksaa lukea.

Kuinka avoimesti kerrot asioistasi / tunteistasi: Tässä blogissa voin kirjoittaa hyvin vapaasti. Oikeassa elämässä olen aika huono avautumaan. Olen liian monesti saanut nenilleni, minkä seurauksena vetäydyin kuoreeni. Nyt yritän opetella koko ajan enemmän avoimuutta. Kirjoittaminen on aina helpompaa kuin puhuminen, siksi kai tämän bloginkin aloitin.

Valitse yksi merkintäsi, joka voisi olla hyvä lähtökuoppa uudelle lukijalle: Top-5-lista vuoden vaihteesta tai Tositarina. Sori, tuli kaksi. En tiedä, kumpi on parempi, en osaa valita. Tositarina käsittelee vain yhtä aihetta (minusta hyvin), mutta top-5 antaa kuvan vähän laajemmalti siitä, mitä elämältäni haluan.

Pidätkö kommenteista, kommentoitko muita blogeja? Kyllä ne ovat tärkeitä, käyn katsomassa aika tiiviisti, onko joku kommentoinut. Etenkin kun päiväkirjatyyppisesti kirjoittaa, on vaara, että juuttuu omiin ajatusmalleihinsa. Siksi olisi hurjan kiva, jos joku kommentoisi, niin saisi aina uutta näkökulmaa. Yritän kirjoittaa myös muiden blogeihin, vaikkapa vain lyhyitä puumerkkejä. Tässä koitan kunnostautua jatkossa. Tosin, nyt jo menee luvattoman paljon aikaa blogien parissa.

B-kyssärit:
Mitä aihetta blogisi käsittelee:
Mielialakuvioiden lisäksi seksuaalisuus on varmaan aika keskeinen teema. Se on monisäikeinen asia, kuten tuosta Tositarina-tekstistä voi huomata. Ihmissuhteet yleensäkin kiinnostavat minua, niiden dynamiikkaan olisi kiva perehtyä tarkemmin. Vaippavertailuja en aio tehdä enkä muutenkaan lapsiperheen elämää pohtia, sitä tulee jo valmiiksi joka tuutista.

Aloitin seksuaalisuus-teemalla, mutta päädyin sillisalaattiin, heh.


Onko lähestymistapasi tiukan asiallinen vai kenties jollain tavalla keljuileva, jotain muuta (mitä): Henkilökohtainen, mutta asiallinen. Vaikka kirjoitan mm. seksiasioista, koitan kirjoittaa asiallisesti enkä pornahtavasti. Siksi en ole luokitellut tätä K-18-tasolle. Pitäisiköhän laittaa joku muu ikäsuositus? Kommenttia?

Linkitätkö paljon lähteisiin tai artikkeleihin: Muihin blogeihin lähinnä. Koitan pitää yhden kirjoituksen linkit vähissä. Minusta itsestäni on raskasta lukea tekstiä, jossa on paljon linkkejä, kun heti tekisi mieli mennä katsomaan, mitä niiden takana on eikä keskittyä nykytekstiin.

(Näihin jo aiemmin vastasin...)
Kuvaile blogisi meininkiä muutamalla sanalla:
Valitse yksi merkintäsi, joka voisi olla hyvä lähtökuoppa uudelle lukijalle:

Pidätkö kommenteista, kommentoitko muita blogeja?