Kirjoita kymmenen sanaa, jotka alkavat sillä kirjaimella ja lisää mukaan selostus, mitä kyseinen sana sinulle merkitsee. Jos haluat, niin kommentoi tähän postaukseen, niin arvon sinulle oman kirjaimen.

Orava arpoi minulle T-kirjaimen:

1. Tietokone - laite, jota ilman en pärjäisi työ- enkä vapaa-aikana. Tauot ovat toki paikallaan, mutta 365 päivää vuodessa en pystyisi tietokoneetta elämään. Kaverit on pitkälti netin päässä (ihana on kyllä saada oikeita kirjeitäkin), tiedonhaku, opiskelu. Kaikki on tietokoneen ympärillä, mutta toivoakseni positiivisella tavalla. Riippuvuudeksi määrittelen netinkäytön vasta sitten, kun se alkaa haitata näkyvästi muita ihmissuhteita, työelämää jne. Siitä tietääkseni minulla ei ole vielä ongelmia - vaikka tätäkin sujuvasti töissä kirjoitan :D

2. Tytär - olen äitini tytär ja tyttäreni äiti. Molemmat suhteet, erityisesti suhteeni äitiini, ovat muuttuneet paljon vuosien varrella ja oman äitiyteni myötä ymmärrän paremmin omaa äitiäni. Mutta se ei siltikään muuta sitä tosiasiaa, että jotkut asiat minun ja äitini välillä menivät jo kauan sitten päin mäntyä. Toki välejä voisi parantaa ja lähentää, mutta jostain syystä en vain koe siihen mahdollisuutta. Omalle tyttärelleni haluan olla tiettyyn rajaan asti kaveri, mutta samalla vanhempi, aikuinen, joka asettaa rajoja perustellen. Toivottavasti tytär myös jatkossa kelpuuttaisi juuri minut leffa-, pizza- ja kirjastoseuraksi eikä häpeisi tyhmää ja vanhanaikaista äitiään.

3. Tyyny - Kunnon tyyny on hyvien yöunien a ja o. Nykyiset tyynyt ovat jotenkin kumman pehmeän pallomaiset, yök. Pitäisi varmaan suunnata kauppaan ja ostaa kalliit tyynyt, niin saisi laatua. Ehkä. Lempityynyni on napakka ja korkeahko. Meinasin kirjoittaa paksu ja kova, mutta siitä tuli tuhmat jutut mieleen ;D

4. Tuhmat jutut - No, laitetaan tämä seuraavaksi listaan. Olen rääväsuiseksikin nimitetty, mutta mitä muuta voi olettaa, jos on miesten kanssa kaiket päivät. Lukijat tietävät, että tykkään naisista, mutta työkaverit eivät. Heidän kanssaan on kuitenkin hauska nauraa esimerkiksi sille, kuinka messuilla on hyvä kuvata booth babeja. Tiedättehän, niitä minihameisia, pitkävarsisaappaisia standeilla seisoskelevia kaunottaria, joilla ei takuulla ole mitään tietoa esittelemistään tuotteista :P Hienostelu ja sievistely eivät todellakaan ole sanoja, jotka minuun voisi liittää. Sanon varmaan liiankin suoraan joitakin asioita :(

5. Tunteet - Voi voi, ilman ylitsepursuavia tunteita olisi joskus niin paljon helpompaa! En toki oikeasti haluaisi tunteeton olla (siitäkin on kokemusta, kun lääkitys alkoi ekan pahan masennuksen jälkeen purra), mutta vähän jotain rajaa, kiitos. Toisaalta, tämäkin on ominaisuuteni, jota ilman en olisi minä.

6. Tehokkuus - olen kyllä tehokas sille päälle sattuessani, mutta usein asetan tavoitteeni hyvin korkealle ja turhaudun, kun en niitä saavuta. Kuuluu samaan sarjaan täydellisyyden kanssa, joten en näitä erittele. Kun laitan tuulemaan, saan nopeasti kaikenlaista aikaiseksi. Töissä kirjoitan, kopioin ja järjestän palaverin alta aikayksikön tarvittaessa. Kotona pölyt, roskat ja vaatteet saavat kyytiä: Nautin, kun on valmista. Unohdan myös todella helposti, että muut eivät ole töhöttäjiä, vaan tarvitsevat aikaa heti aamusta alkaen, heräämiseen, suihkuun, syömiseen. Jos en kulkisi työmatkoja miehen kanssa, porhaltaisin täyttä häkää töihin jo siinä vaiheessa kun hän menee suihkuun - näin kärjistäen ;)

7. Tiedonhalu - Uudet asiat kiinnostavat minua, haluan "aina" oppia jotain uutta, saada uusia näkökulmia asioihin. Harmi vaan, että pitkäjänteisyys ei ole paras ominaisuuteni :P Ehkä tiedonjanoni johtaa siihen, että tiededokumentteja on "pakko" katsoa - tai ainakin kuunnella, kun joku käsityö on kesken - ja lukea. Viime aikoina tiedekirjat ovat tosin jääneet taka-alalle, kun kaikkia kivoja romaanejakin on niin paljon.

8. Tilastot - Erilaiset tilastot, kuvaajat ja muu matemaattinen sälä on aina kiinnostanut. Kun laihdutin aiemmin, tottahan siitä piti kuvaaja piirtää. Missähän lie moinen taulukko, siinä näkyi monta kiinnostavaa asiaa, kuten painonpudotus kiloina ja prosentteina ko. viikolla ja samat tiedot koko aikavälillä. Tilastotiede oli koulussa matematiikan osa-alueista yksi kivoimmista.

9. Työ - Työnteko on hirveän pinnalla nyt, valitettavasti tosi negatiivisella tavalla, kuten vakilukijat lienevät huomanneet. Oikeastaan koko vuosi on mennyt varsin kurjasti tällä saralla. En aio luovuttaa, vaan yritän eteenpäin... Josta tuleekin mieleen viimeinen sana:

10. Toiveikkuus - Vaikka menisi kuinka päin mäntyä, jotenkin sieltä kuopasta aina noustaan. En suostu luovuttamaan, tahdon nähdä harmaanakin päivänä jotain positiivista pimeän käytävän päässä. Toki ensin voin hetken aikaa rypeä itsesäälissä, itkeä elämän kurjuutta, mutta sitten on aika pyyhkiä silmät, niistää nokka ja jatkaa rämpimistä. Vaikka matkanteko tuntuu olevan tosi hidasta välillä, kai jokainen askel on eteenpäin.Ehkä tämän ominaisuuteni ansiosta jaksan sairastaakin. Siis en toki jaksaisi aina, mutta selviän, kun uskon, että joku päivä helpottaa.