Tämä on sentään järkevä meemi, kun kysymykset ovat riittävän filosofisia. Muistettakoon nyt kuitenkin, että liian filosofiset asiat menevät hilserajan yli, ts. minusta tuskin olisi filosofian opiskelijaksi (mihin sellaiset muuten työllistyvät, opettajiksi?), mutta muuten kaikenlainen pohdiskelu on kivaa - ellette ole jo huomanneet :P

1. Mitä äitini minusta ajattelee?
Toivottavasti enimmäkseen positiivista, minä kun olen aina ollut jääräpäinen ihminen enkä ole useinkaan suostunut vanhempien tyyliin tehdä asioita. Arvostaa kyllä aikaansaapuuttani (miten se taipuu??) ja energiaani. Emme ole kovin läheisiä emmekä jaa kovin henkilökohtaisia asioita. En tiedä, kumpi sen askeleen ottaisi. Joku kirjoitti, että läheisyyden tunne löytyy siitä, kun saa hyväksynnän teoilleen. En tiedä.. Mihin minä aikuinen ihminen enää tarvitsen vanhemman hyväksyntää, sen olisin tarvinnut 15 vuotta sitten. Mutta never say never. Ehkä joku parantumisprosessi pääsisi käyntiin vasta kun välit olisivat puhtaat.

2. Onko elämäni kulkemassa oikeaan suuntaan?
Kyllä kai. Haluaisin kasvaa kypsemmäksi, tasoittua vähän. Välillä tuntuu että ei ole aikuistunut sitten teinivuosien, mutta samalla tietää, että se ei ole totta. Sen verran monta mutkaa on tullut tielle, mutta aina niistä on selvitty. Etenkin tämä kevät on osoittanut, ettei koskaan kannata erehtyä luulemaan elämän sujuvan ruusuilla tanssien - tai ainakin niissä ruusuissa on myös piikkejä. Silti uskon, että elämässä on enemmän onnellisia kuin onnettomia päiviä.

3. Mikä auttaisi rahaongelmiini?
Menojen karsiminen, järkevällä tavalla. Tosin nyt kun olen täysipäiväisesti töissä eikä ole lainoja, ei ole valittamista. Silloin kun elettiin opintotuella ja minimityöttömyyspäivärahalla, oli kyllä tiukkaa. Ihmeen hyvin silti pärjättiin.

4. Mistä muut ihmiset kadehtii mua?
Työ, perhe ja opinnot -yhdistelmästä ehkä. Vaikka ei siinä mitään kadehdittavaa ole, rankkaa tää on. Etenkin kun harva tietää todellisuuden: poden masennusta, osittaista työuupumustakin.
   
5. Mitä piirrettä en ole itsessäni vielä tiedostanut?
Miksi äksyilen niin helposti? En tiedä.
  
6. Millaiseksi muutun kun vanhenen?
Toivon, että olisi aikaa läheisille. (Ja heillä minulle.) Haluaisin olla osittain oman mummini kaltainen. Hän leipoi pulla lähes joka toinen päivä, antoi karkkirahaa aika ajoin ja hänen luokseen oli aina tervetullut. Hän oli voimakastahtoinen, mikä ärsytti silloin, mutta ehkä se oli juuri siksi, kun itsekin olen sellainen. Kun äidille ei voinut kertoa jotain, kerroin monesti mummille. Mm. mieheni tapaaminen oli sellainen asia. 

7. Kehen/Mihin ihastun seuraavaksi?
Se voi olla kuka tai mikä tahansa, salama kirkkaalta taivaalta -tyyliin. Se kestää hetken, päivästä pariin viikkoon ja se siitä.
  
8. Elämän tarkoitus?
Klisee: elää niin, että on vanhana tyytyväinen elämäänsä. Ei mutta oikeasti, olisi tyhmää elää ajattelematta tulevaisuutta edes piirun vertaa. Itseään on kehdattava katsoa silmiin viimeistään jossakin vaiheessa. Toisaalta, olisi sääli, että ei uskaltaisi tehdä radikaaleja ratkaisuja vain siksi, kun miettii mitä muut ajattelevat. Joku kultainen keskitie näissä on paras.

9. Mitäs tän jälkeen kannattaisi tehdä?
Mennä kauppaan ja kotiin.

10.  Kuinka muu maailma sinut näkee?
Ahkerana perheenäitinä, luotettavana työntekijänä.

11.  Onko elämäsi onnellinen?
On. Tottakai välillä tulee turhaumia, mutta yleisesti ottaen olen onnellinen - masennuksesta huolimatta. Ristiriitaista, eikö totta?

12.  Mitä ystäväsi ajattelevat sinusta?
Pitävät minua hyvänä kuuntelijana, jalat maassa -ihmisenä.

13.  Himoitsevatko ihmiset minua salaa?
No ehkä joku jossain voi ajatella jotakin positiivista "sillai", mutta en usko, että laajassa mittakaavassa, ei tosiaan.

14.  Kuinka teen itsestäni onnellisen?
Olen terveesti itsekäs, otan omaa aikaa, jotta jaksan olla täysipainoisesti muiden kanssa. Otan sen asenteen, että pienetkin asiat voivat tehdä päivästä täydellisen. En murehdi asioita, joille en kuitenkaan voi mitään. Ja arvatkaapa onnistunko näissä :P

15.  Mitä teen elämälläni?
Toivottavasti en tuhlaa sitä. Haaveilin joskus lähteväni SPR:n tms. avustusjärjestön kautta katastrofialueille. Miksei se olisi mahdollista myöhemminkin. Ei juuri nyt, mutta vaikka nelikymppisenä. Auttaminen jossakin muodossa on kai se punainen lanka. Toki perheen perustaminen ja mielekkään työn löytäminenkin kuuluvat elämään.

16.  Miksi elämäni on niin täynnä tuskaa?
Kun tietäis! Vain sieltä pahimman tuskan ja surun syövereistä voi nousta kuin Feenix-lintu, uutena, puhtaana, valkoisena. En tiedä.

17.  Kuinka voisin lisätä nautintoani seksin aikana?
Hankkimalla lapsenvahdin :P

18.  Saanko ikinä lapsia?
Olen jo saanut :)

19.  Mikä olisi hyvä neuvo minulle?
Opettele edelleen sitä EI:n sanomista...

20.  Mitä on onnellisuus?
Kts. kysymys 14.

21.  Mikä on minun lempifetissini?
Tää on omistettu Tohtorille: Lääkärintakit ;)) Ei vaan, kyllä jotkut virka-asut lämmittää mieltä. Ei kuitenkaan ehkä sen autokorjaamon remppahaalari. Tai mistä sitä tietää, jos on sopiva ihminen haalarin sisällä ;)