Olen vajaa kolmekymppinen nainen, jonka "kaikilla kavereilla" on blogi. Nyt minullakin. Tarkoitus on pohdiskella muun muassa ihmissuhteita.

Otetaan esimerkki. Kaveripiiriini kuuluu Minna ja Elina (nimet vaihdettu). He tuntevat toisensa lapsuudesta saakka ja heillä on yhteinen elämäntilanne pienine lapsineen. Minun  elämäni on erilaista, luonteeltani olen sisäänpäinkääntyneempi eikä tapoihini kuulu pölistä puhelimessa tuntitolkulla.

Silti yritämme tulla toimeen, kun meitä yhdistää yhteinen harrastus, joka on minullekin tärkeä. Onko tosiaan niin, että naisten välillä ystävyys voi toimia vain kahden ihmisen välillä ja kolmas on ylimääräinen? Vai onko syynä syrjintään se, että menin Minnalle kertomaan, että pidän myös naisista? En yhtään epäile, etteikö Elinakin tietäisi tätä nykyään.

Se sitten on taas ihan eri juttu, kenestä tykkään. En näe Minnaa enkä Elinaa seksuaalisesta näkökulmasta, en osaisi ihastua heihin. En ajattele vain seksiä, todellakaan. Millähän sen vääntäisi rautalangasta heteroille?